Vi kan SEO

SEO (Sökmotoroptimering)

SEO (Search Engine Optimization, Sökmotoroptimering) innefattar olika sorters tekniker och metoder som används för att försöka placera en webbplats så högt som möjligt i sökmotorerna när sökningar sker på utvalda och relevanta nyckelord/sökfraser hos dina kunder. Det handlar alltså om att öka synligheten och närvaron i de organiska ”vanliga” sökresultaten när dina kunder söker efter det du har att erbjuda.

On Site/Off Site optimering

SEO som begrepp kan man dela upp i  två olika delar, en intern och en extern del som kallas för On Site- respektive Off Site-optimering. On Site-optimering är det vi gör med webbsidans struktur, bilder och textinnehåll och kod för att sökmotorn enkelt och snabbt ska kunna avgöra vad sidan handlar om. Off Site-optimering handlar i huvudsak om hur man kan få andra externa webbsidor att länka till din egen sida, då detta oftast också är en viktig del i sökmotorns algoritmer. Kort sagt, ju fler seriösa webbsidor som länkar till din sida i ett givet sammanhang, desto högre värderas den också av sökmotorn. Det finns en hel fallgropar runt SEO, och förutsättningarna förändras ständigt över tid. Vi följer alltid Googles riktlinjer och rekommendationer när det gäller SEO-arbete, vilket alltid lönar sig på sikt. Vi arbetar gärna med systemet WordPress som ger stora möjligheter att hantera SEO-arbete på ett överskådligt och effektivt sätt.

Vi har den kunskap och erfarenhet som behövs för att placera din webbsida högt upp i de vanliga organiska sökresultaten, dvs den del av sökresultatet som inte är köpta AdWords-annonser. Organisk trafik är värdefull eftersom besökaren oftast aktivt letar efter något specifikt, och den kostar ingenting per klick (som AdWordsannonserna) utan är gratis för dig när kunden klickar på din länk i sökresultatet. Genomtänkt implementation och upppdaterat underhåll av SEO på din webbplats är alltså mycket viktigt om du vill synas i konkurrensen och få mer fri trafik via sökmotorerna till dina webbsidor.  Det är ett långsiktigt arbete och vi har lång erfarenhet av framgångsrik SEO för både stora och små kunder här på 035 Media.