Digital CD-booklet till Three Hearts Beatles

Artister och band från Halmstad med omnejd tolkar sina favoritlåtar av The Beatles. Vi skötte inspelning och mixning av skivan, samt produktion av hemsidan i form av en digital CD-booklet.

Alla gillar Beatles. Eller så gott som alla gillar Beatles. Så tänkte vi när vi bestämde oss för att ge ut en samlingsskiva där Halmstad-artister fick tolka sin favoritlåt av den numera legendariska musikgruppen. Utöver att spela in och mixa alla medverkande artister och band så byggde vi även en dedikerad hemsida i form av en slags digital CD-booklet där man kan gå in och läsa mer om varje artist och låt.

Syfte & Mål

Vi stod för alla omkostnader för produktionen av den enkla anledningen att vi älskar Beatles (och musik överlag!). Vi tryckte upp en mindre upplaga CD-skivor för försäljning och lade upp albumet på SpotifyiTunes och YouTube. Allt överskott från projektet skänker vi oavkortat till Barncancerfonden.

Produktion och inspelning

Vi lät alla artister och band producera sina bidrag precis som de själva ville ha det. Vi stod för inspelning och teknik, och mixade låtarna när allting var inspelat.

En digital CD-booklet

I vår digitala värld där CD-skivan inte längre är den största plattformen för musik tyckte vi att det kändes onödigt att trycka upp dyra booklets med flera sidor, när de extra kronorna kunde gå direkt till Barncancerfonden istället.

Då kläckte vi idén om att använda en hemsida dedikerad till information om artisterna och projektet i helhet. Större potentiell exponering för projektet samt en naturlig möjlighet att även sälja den unika CD:n fick vi då på köpet, så att säga.