Ny hemsida till coverbandet Strucky Likes

Vi utvecklade en ny hemsida åt coverbandet Strucky Likes. Vi använde WordPress som grund för att snabbt och enkelt kunna expandera funktionaliteten efter killarnas behov.

Vi hjälpte coverbandet Strucky Likes att utveckla en ny hemsida med flera unika speciallösningar. Genom att bygga hemsidan med WordPress kunde vi utöka funktionaliteten helt och hållet efter bandets önskemål, samtidigt som de själva kan logga in och enkelt redigera allt innehåll på sidorna.

Kommande spelningar

Här kan folk se alla kommande spelningar som bokats. Informationen om spelningarna hämtas varje dag från evenemangen på bandets Facebook-sida via Facebook Graph API. All information lagras lokalt i databasen på servern för att minska extra laddningstider på hemsidan som kan uppstå när man anropar externa tjänster.

HTML-koden för spelningarna följer Googles riktlinjer för Strukturerad Data och dyker således upp direkt i Googles sökresultat.

Senaste bilderna från Instagram

På förstasidan kan man se de senaste bilderna från Instagram som taggats med hashtaggen #StruckyLikes. Denna widget fungerar på samma sätt som med spelningarna. Istället för att anropa Instagrams API varje gång sidan laddas så hämtar vi länkarna till de senaste bilderna några gånger om dagen och lagrar allting lokalt i databasen på servern. Detta medför att startsidan kan laddas mycket snabbare, utan att behöva gå massa omvägar.

Publikens önskelista

När Strucky Likes är ute och spelar brukar de ofta låta publiken önska vilka låtar de vill höra. Killarna i bandet ville ta detta steget längre och låta publiken önska låtarna digitalt, via deras hemsida.

Innan spelningen börjar kan bandet logga in på hemsidan och välja ut ett gäng låtar som publiken brukar önska. Dessa hamnar då i en lista där folket i publiken kan gå in och enkelt rösta på den låten de helst vill höra.

På sidan där folk kan rösta lade vi med länkar till Strucky Likes olika konton på sociala medier.

Om Strucky Likes

Strucky Likes började sin karriär sommaren 2011 som husband på nattklubben Leffes Beachclub på Hotell Tylösand, då under namnet Semesterorkestern. Sedan dess har de fortsatt spela runt om i Halmstad och Sverige, men även en hel del utomlands på såväl After Ski som nattklubbar.